In deze cursus deel ik alle kennis met je die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Kennis waarvan ik dacht; had ik dit maar geweten toen ik begon! Wat je verder nog meer kunt verwachten:

WAT KAN IK VERWACHTEN?

ENTHOUSIAST GEWORDEN? maar
heb JE nog wel wat vragen?
Mail mij!

hello@blondenblauwfilms.nl

Je krijgt toegang tot 12 april 2025 tot een online omgeving waar je onbeperkt al het materiaal kunt bekijken 

Zodra je je aanmeldt kun je meteen van start.

+/- 1,5 uur aan les materiaal + extra ondersteuning van
e-books.

vijf online modules met een lesduur tussen 10 min. en 40 min.  

Een informatieve maar ook zeer inspirerende cursus! 

Heel veel extra tips & tools om jouw film skills te verbeteren!


 van €140,-

Meld je aan  voor de Press Play cursus

MELD JE AAN

Je kunt je meteen aanmelden en starten!

excl. BTW

PRESS PLAY GAAT STOPPEN, MAAR

je kunt je nu nog aanmelden. Tegen een gereduceerd tarief. Op 12 april 2025 gaat de cursus officieel offline en kun je de cursus niet meer bekijken. 

voor €95,-

De Press Play cursus is een online cursus voor filmmakers die net begonnen zijn of graag willen beginnen met het maken van films. Wat deze cursus allemaal te bieden heeft, wat je leert en wat je allemaal kunt verwachten dat kun je allemaal op deze pagina lezen.

Deze cursus heb ik ontwikkeld, omdat ik zelf had gewild dat er zoiets was als dit toen ik net begon met filmmaken! Hoe vaak ik wel niet denk; 'als ik dat in het begin al had geweten!' Inmiddels ben ik 8 jaar videograaf en heb ik door de jaren heen alle kennis opgedaan die ik nu met jou ga delen.  Wanneer je net begint is het fijn om een bepaalde basis kennis te hebben. Toen ik net begon met filmmaken heb ik heel veel geleerd van collega's om me heen. Ik heb geleerd door te doen en te zien.

Daarom bestaat de cursus uit video lesmateriaal waardoor alles heel visueel wordt. Op die manier is het een cursus die prettig is om te bekijken, die je inspireert en die ervoor zorgt dat je de lesstof nog makkelijker tot je neemt!De filminstellingen die toepasbaar zijn op allerlei apparaten zoals telefoon, je GoPro of je professionele camera. 

Je leert hoe je toffe shots kunt maken door de juiste kaders te maken en ik leer je hoe je met alleen daglicht mooie afwisselende beelden kunt maken. 

Je leert hoe je stabiele shots maakt, terwijl je uit de hand schiet! Geen extra gimbals of stabilizers nodig!

Ik geef tips over waar je het beste kunt zoeken naar mooie muziek en ik ga al mijn audio apparatuur langs en leg uit waar ik het voor gebruik 

In de module editen leer ik je hoe je je materiaal ordent en hoe je jouw beelden kunt selecteren zodat je uiteindelijk veel sneller en overzichtelijker kunt starten aan het echte werk; het opbouwen van jouw verhaal!

WAT LEER IK?

scroll to discover

- Voor mensen die net beginnen met filmmaken.

- Voor fotografen die meer met film willen gaan doen.

- Voor beginners die door middel van een overzichtelijke cursus de juiste basic tools willen krijgen om nu al hun video skills te verbeteren!

BELANGRIJK: de laatste module 'Editen' wordt uitgelegd  aan de hand van Adobe Premiere Pro. Het is geen must om dat programma zelf ook te hebben, maar alles wat ik uit ga leggen is aan de hand van Premiere Pro

Voor wie?

Wat kan ik na afloop?

Na afloop bezit je alle kennis om je eigen films te maken. Je weet wat de beste basic film-instellingen zijn om het meeste uit jouw camera te halen.

Je weet hoe je verschillende composities moet maken maken en hoe je daglicht kan inzetten om het beste resultaat uit jouw beelden te halen.

Je weet hoe je audio moet opnemen en je hebt kennis van verschillende website waar jij je muziek en sound effects vandaan kunt halen. Daarnaast bezit je de basic skills om te editen met Adobe Premiere Pro.

Je kunt meteen aan de slag met films maken, ongeacht of je nu met je telefoon, GoPro of systeem camera filmt en nadat je de cursus hebt doorlopen zullen je beelden nog beter zijn!

PRESS PLAY cursus

MODULES

scroll to discover

In elke module krijg je heel veel extra tips en tools om het voor jezelf nog makkelijker te maken wanneer je gaat filmen!

ENORM VEEL TIPS
& TOOLS!


In deze laatste module komt alles bij elkaar, net als bij filmmaken. Ik leer je hoe je het beste een mappenstructuur aan kunt maken (en waarom dat belangrijk is). Ik laat je zien hoe je de juiste instelingen voor je tijdlijn kiest en Ik deel mijn favoriete shortcuts in Adobe Premiere Pro. En natuurlijk maken we een beginnetje aan het edit!

EDITEN


Audio is een mega belangrijk onderdeel van film en wordt vaak vergeten! Daarom moet er een module aan audio besteed worden. In deze cursus ga ik mijn apparatuur bespreken en waar ik mijn audio-apparatuur voor gebruik. We bespreken audiolevels en ik deel mijn favoriete websites voor muziek & sound effects.

AUDIO


Al mijn films zijn uit de hand geschoten (en af en toe met een drone). Maar ik gebruik dus nagenoeg geen andere apparatuur als het gaat om filmen. Ik neem je in deze module mee om te laten zien hoe ik beweeg met mijn camera en hoe ik er voor zorg dat ik stabiele shots maak, ondanks dat ik geen andere apparatuur gebruik. Ook bespreek ik de handmatige focus.

FILMEN


Aan de hand van heel veel praktijkvoorbeelden laat ik je allerlei verschillende mogelijkheden voor kaders zien. Om je op deze manier te inspireren om out of the box te denken.  We bespreken de regel van derden en ik laat je zien hoe ik daglicht inzet om in één situatie vanuit meerdere hoeken toffe shots te maken!

COMPOSITIE & LICHTIn deze module leer je over de technische aspecten van beeld en over algemene instellingen en opties op camera's. (toepasbaar op verschillende apparaten). Denk aan resolutie, frames per second, shutterspeed, ISO & diafragma.

INSTELLINGENlet's press play!

MELD JE AAN

BLOND & BALUW FILMS
KVK: 61029157

Follow me on social media